Saltsidis Biologische Olijfolie Extra Vierge 5 liter blik
Trots presenteren we onze premium biologische Saltsidis-olijfolie. Onze olijfolie is in 2024 door experts van de Internationale London Olive Oil Competition (London IOOC) bekroond met een SILVER Award en in 2023 met een GOLD OLYMP AWARD 2023 voor uitstekende kwaliteit en smaak.
De olijfolie is extra vierge en wordt rechtstreeks verkregen uit met de hand geplukte, duurzaam geteelde en biologische olijven uit de regio Rethymnon waar mijn roots liggen. Er is sprake van de methode van eerste koude extractie bij lage temperaturen (T<27oC), onder constant gecontroleerde hygiënische omstandigheden. In alle productiestadia worden geen chemische meststoffen of pesticiden gebruikt. De olijfolie wordt 100%verkregen uit 1 soort olijvenras,de Koroneik Deze Kretenzische olijfolie heeft een prachtige kleur, waarbij alle waardevolle componenten van natuurlijk olijvensap behouden blijven met een rijke, fruitige, kruidige geur en een kenmerkende smaak. Het gehalte aan vrije vetzuren, ook wel oliezuur genoemd, is niet hoger dan 0,8 g/100 g olijfolie (zuurgraad: 0 – 0,8%, extra vierge). Dit komt niet alleen door de uitstekende weersomstandigheden, maar ook door de teelttechnieken die tijdens het productieproces worden toegepast. Zo kunnen we u een product aanbieden met een uitstekende smaak en van de beste kwaliteit, met behoud van alle heilzame ingrediënten van olijven.
Organoleptische eigenschappen: De grote hoeveelheden zonneschijn en de zure pH van de grond (een onderscheidend kenmerk van de regio) zijn de belangrijkste factoren die bijdragen aan de zeer aantrekkelijke geelgouden kleur en smaak van de olijfolie.